Home

Welkom bij de MAG, belangenvereniging voor motorrijders. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook en Twitter!

Pagina 1 van 21  > >>

12 April 2017
Wie in het dagelijks verkeer om zich heen kijkt, ziet dat automobilisten meer en meer bezig zijn met hun mobiele telefoon en andere gadgets in de auto.
30 March 2017
Onlangs heeft het MAG-meldpunt gevaarlijke wegsituaties contact opgenomen met de provincie Zuid-Holland, naar aanleiding van een nieuwe houten geleiderail op de N446 Ter Aar/Woubrugge.
23 March 2017
VVD Harderwijk-Hierden heeft voorgesteld om in Harderwijk, bij parkeergarage Houtwal een regenboogzebrapad (ook wel gaybrapad genoemd) aan te leggen.
10 March 2017
De gemeente Lingewaard blijft erbij dat dijkwegen op zaterdagen, zondagen en feestdagen verboden gebied zijn voor motorrijders.
07 March 2017
De MAG is op zoek naar een algemeen secretaris.
22 February 2017
De gemeente Lingewaard blijft erbij dat dijkwegen op zaterdagen, zondagen en feestdagen verboden gebied zijn voor motorrijders.
17 January 2017
Ook dit jaar heeft de MAG in samenwerking met Dé Noordelijke Motorbeurs een prijsvraag uitgeschreven onder MAG-leden, met als prijzen vijf sets van twee vrijkaarten voor de motorbeurs van vrijdag 20 t/m zondag 22 januari 2017.
01 December 2016
Naar aanleiding van de brief die motorrijdersorganisaties FEMA, MAG en KNMV hebben gestuurd naar RDW, met betrekking tot de door RDW afgegeven Europese typegoedkeuring van de Tesla, heeft onlangs een gesprek plaatsgevonden over de zorgen die leven bij motorrijders.
30 November 2016
Met een bezwaarschrift hebben MAG en KNMV de gemeente Lingewaard gevraagd met onmiddellijke ingang het motorverbod op te heffen en alle genomen maatregelen terug te draaien.
25 November 2016
De MAG krijgt regelmatig vragen over wet- en regelgeving. Van Ben kregen we de vraag of achteraf ingebouwde ledverlichting als dimlicht is toegestaan. Dat zochten we voor hem uit.
16 November 2016
De afgelopen tijd heeft de MAG meerdere meldingen binnengekregen over gemeentes die zebrapaden omtoveren in regenboogkleuren.
11 November 2016
Uit Europees onderzoek blijkt dat weggebruikers en in het bijzonder automobilisten en motorrijders veel meer betalen aan allerlei belastingen en heffingen dan dat er geïnvesteerd wordt in de infrastructuur.
02 November 2016
MAG en KNMV vragen de gemeente Lingewaard met onmiddellijke ingang het motorverbod op te heffen en alle genomen maatregelen terug te draaien.
17 October 2016
Het wordt steeds duidelijker dat 'autopilot'-systemen in auto's gevaar kunnen opleveren voor motorrijders. FEMA, KNMV en MAG spreken RDW hierop aan.
21 September 2016
Op zondag 9 oktober 2016 organiseert de Motorrijders Actie Groep (MAG) een regiobijeenkomst voor alle motorrijders uit oostelijk Nederland, Gelderland en Twente.


De derde rijbewijsrichtlijn heeft vanaf 2013 grote gevolgen voor toekomstige motorrijders. 

>> Lees hier verder.
Een motorrijder die in aanraking kwam met een geleiderail, kwam er goed af. Zonder motorvriendelijke onderplank was het anders afgelopen...

>> Lees hier verder.
FEMA's Aline Delhaye: ‘Motorrijders moeten niet worden gedwongen om fluorescerende kleding te dragen'.

>> Lees hier verder.
Motorrijders betalen gedurende drie jaar extra heffingen van ruim 25 procent bovenop de al verhoogde motorrijtuigenbelasting. De MAG is het daar niet mee eens!

>> Lees hier verder.
Ken jij een wegsituatie die gevaarlijk kan zijn voor motorrijders? Meld het dan bij het MAG-meldpunt Gevaarlijke wegsituaties!

>> Klik hier voor het meldformulier.
Alweer een verkeerslicht waarvan de sensoren in het wegdek niet zijn afgesteld op motoren? Geef dat irritante verkeerslicht aan ons door en wij maken er werk van!

>> Klik hier voor het meldformulier.
Wil jij ook iedere twee maanden het Mag-a-zine ontvangen? Schrijf je dan vandaag nog in als lid van de MAG!

>> Klik hier voor alle informatie.
In de 'gedragscode filerijden' lees je hoe automobilisten én motorrijders veilig kunnen samenwerken in de file.

>> Klik hier voor de gedragscode.
Aprilia, Benelli, Bimota, BMW, BSA, Buell, Cagiva, CZ, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Hyosung, Jawa, Kawasaki, KTM, Laverda, Moto Guzzi, Norton, MV Agusta, Suzuki, Triumph, Ural, Yamaha? Het maakt ons niet uit waar je op rijdt. Iedereen is welkom bij de Motorrijders Actie Groep!