Categories: General
      Date: 25 November 2016
     Title: Is ledverlichting op je motor toegestaan?
De MAG krijgt regelmatig vragen over wet- en regelgeving. Van Ben kregen we de vraag of achteraf ingebouwde ledverlichting als dimlicht is toegestaan. Dat zochten we voor hem uit.

Wet- en regelgeving - In Nederland is regelgeving over voertuigen te vinden in de Regeling voertuigen. Hierin kun je vinden waaraan een voertuig moet voldoen. Met name hoofdstuk vijf bevat gedetailleerde regels over wat wel en (dus) niet toegestaan is. Afdeling vier van hoofdstuk vijf betreft motorfietsen. Als we ons even richten op de regelgeving omtrent het dimlicht, dan staat daar te lezen dat een motorfiets voorzien moet zijn van één dimlicht. Er mag een tweede dimlicht zijn. Er wordt nergens gesproken over welk type verlichting er aanwezig moet of mag zijn. In de regel zien we halogeenlampen, in sommige gevallen xenonlampen en sinds enige tijd zijn er ledlampen beschikbaar als dimverlichting. We kunnen wel terugvinden dat het dimlicht wit of geel van kleur moet zijn en dat het op een juiste (niet verblindende) wijze afgesteld moet zijn.

Is achteraf ingebouwde xenon- of ledverlichting toegestaan in Nederland? Sinds 2012 is de regel geschrapt dat er bij montage van xenonverlichting een koplampreinigingsinstallatie en automatische niveauregeling aanwezig moet zijn. Niets staat het monteren van xenonlampen als dimlicht meer in de weg. Ook ledlampen zijn als dimlicht toegestaan. Wees wel secuur met de afstelling van je dimlicht en let op de kleur die de lamp uitstraalt. Wit of geel is toegestaan, blauwig licht wordt gedoogd. Een (xenon)lamp die bijvoorbeeld donkerblauw/paars licht uitstraalt kan tot problemen leiden.

Is achteraf ingebouwde xenon- of ledverlichting toegestaan in het buitenland? Hier komt de kink in de kabel. Eerder heeft de MAG bericht over motorrijders die in (onder andere) Oostenrijk en Italië in de problemen kwamen met achteraf ingebouwde xenonverlichting. Er worden boetes uitgeschreven en in sommige gevallen zelfs overgegaan tot in beslagname. Wees hierop bedacht als je op reis gaat met je motor die achteraf ingebouwde xenon- of ledverlichting heeft! In veel landen in Europa wordt de regel gehandhaafd dat de lampen moeten zijn gemonteerd waarmee de lampunit door de typegoedkeuring gekomen is. In de meeste gevallen is dit een halogeenlamp. Er worden motoren af-fabriek geleverd met xenon- en ledverlichting (o.a. BMW). Voor deze motoren is er geen probleem.

Bron: http://wetten.overheid.nl/BWBR0025798/2016-03-02#Hoofdstuk5_Afdeling4_Paragraaf10


Foto: www.vdh-automoto.be