Afsluiting Zuiderdijk? Maak bezwaar!

MAG-beleid

Ook in het weekend? Natuurlijk. Maak bezwaar tegen de afsluiting! (foto: MAG)

Als het aan de gemeente Drechterland ligt, gaat de Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen definitief dicht voor motorrijders, jaarlijks in de weekenden van 1 april tot en met 31 oktober. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Download ons model bezwaarschrift (link in het artikel hieronder) en stuur het op!

De gemeente Drechterland heeft de deelname van de MAG in het proces rond de afsluiting voortdurend gedwarsboomd, de betrokken wethouder had zijn eigen redenen om voor de afsluiting te zijn, en de verantwoordelijke verkeerskundige was duidelijk niet motorgezind. Alles bij elkaar leidde dat onder meer al tot een WOB-verzoek en een eerder bezwaarschrift van onze kant. Ook bij het inmiddels gepubliceerde verkeersbesluit is de MAG onvoldoende betrokken geweest. De belangen van motorrijders zijn dus niet meegenomen zijn in wettelijk verplichte belangenafweging. En dat is niet het enige, kunnen we je vertellen.

Download je bezwaarschrift
Alle reden dus om massaal bezwaar tegen het voorgenomen verkeersbesluit aan te tekenen. We maken je dat heel makkelijk: DOWNLOAD JE KANT-EN-KLARE BEZWAARSCHRIFT HIER. Vul datum, plaatsnaam en mailadres in, onderteken het bezwaarschrift en stuur het op. Dat kan zowel per post als online. Lees de handleiding hieronder of download de handleiding hier. Je bezwaarschrift moet uiterlijk op 18 juni 2021 ontvangen zijn. Wil je weten waar je precies tegen protesteert? Download hier het verkeersbesluit.

Ook bewoners protesteren
Als je een weg voor motorrijders afsluit, is het logisch dat ze een andere route gaan kiezen: het zogenaamde waterbedeffect. De twee regionale motorclubs die ons bij het proces betrokken waren zo vriendelijk om die alternatieve route uit te zetten. Zoals je in het bezwaarschrift leest, werden ook de mensen die langs die route wonen niet in de besluitvorming betrokken. De MAG heeft deze bewoners met een flyeractie gewezen op de mogelijke extra verkeersdrukte in hun straten. Van ons aanbod om ook voor hen een bezwaarschrift op te stellen werd dankbaar gebruik gemaakt.

HANDLEIDING BEZWAARSCHRIFT

Deze handleiding is ook apart te downloaden. Je kunt het bezwaarschrift tot 18 juni 2021 indienen, per post of online.

Per post
Boven aan het bezwaarschrift voer je woonplaats, de datum en mailadres in (aangegeven in blauw).
Onderaan vermeld je je naam en je adres. Verstuur je het bezwaarschrift per post, plaats dan hier ook je handtekening. Stuur het bezwaarschrift naar:
Het college van Dijkgraaf en HHNK
T.a.v. Adviescommissie bezwaren
Postbus 250
1700 AG   Heerhugowaard

Online
Online is het bezwaarschrift in te dienen bij www.hhnk.nl/bezwaar-maken-tegen-een-bestuursbesluit. Daarbij heb je wel je DigiD nodig. Vul bovenaan het bezwaarschrift woonplaats, de datum en mailadres in (aangegeven in blauw), en onderaan je naam en je adres. Sla het bestand op.

De procedure voor het online indienen is redelijk helder. Voor de volledigheid zetten we de stappen hieronder op een rijtje.

 • Ga naar https://www.hhnk.nl/bezwaar-maken-tegen-een-bestuursbesluit
 • Kies Online bezwaar indienen
 • Kies: Nee, mijn bezwaar gaat over wat anders [volgende stap]
 • Kies: Mijzelf [volgende stap]
 • Log in
 • Vul uw persoons- en adresgegevens in [volgende stap]
 • Tegen welk besluit […] maakt u bezwaar? Vul het nummer in: 21.0369160
 • Wanneer heeft het HHNK het besluit aangemaakt? 7 mei 2021
 • De datum waarop u dit bezwaarschrift indient is: Datum van vandaag [volgende stap]
 • Waarover ging het besluit: vink ‘Verkeersbesluit’ aan
 • Waarom bent u het niet eens met het besluit? Typ de tekst ‘Zie bijlage’ [volgende stap]
 • Kies Ja, ik stuur bijlagen nu digitaal mee [volgende stap]
 • Kies Bestand(en) toevoegen en selecteer bestand [volgende stap]
 • Klik op de volgende pagina op Overzicht
 • Controleer uw gegevens en klik op Verzenden
 • Tot slot kunt u het door u ingevulde formulier nu ook downloaden.

Dankjewel!

 

Tekst:
Vera de Bruijn
Beeld:
MAG
Eerder uitgegeven:
nvt