Home

Welkom bij de MAG, belangenvereniging voor motorrijders. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via FacebookTwitter en Instagram!Een motorrijder die in aanraking kwam met een geleiderail, kwam er goed af. Zonder motorvriendelijke onderplank was het anders afgelopen...

>> Lees hier verder.
Ken jij een wegsituatie die gevaarlijk kan zijn voor motorrijders? Meld het dan bij het MAG-meldpunt Gevaarlijke wegsituaties!

>> Klik hier voor het meldformulier.
Alweer een verkeerslicht waarvan de sensoren in het wegdek niet zijn afgesteld op motoren? Geef dat irritante verkeerslicht aan ons door en wij maken er werk van!

>> Klik hier voor het meldformulier.In de 'gedragscode filerijden' lees je hoe automobilisten én motorrijders veilig kunnen samenwerken in de file.

>> Klik hier voor de gedragscode.

Pagina 1 van 23  > >>

25 October 2020
De lichtmasten aan de Nieuwe Nutherweg in Schinnen (L) staan na twee jaar nog altijd vóór de vangrail. Niet optimaal, zegt de provincie. Levensgevaarlijk, zegt de MAG. Op dinsdag 27 oktober verpakken we de lichtmasten in luchtbedden, en er wordt een spandoek met tekst en uitleg opgehangen. Om 16:15 overhandigen we een wit kruis aan de verantwoordelijke gedeputeerde van de provincie, ter nagedachtenis aan de eerste motorrijder die door deze situatie om het leven komt. We schreven al over de situatie in MAGazine 159.
26 August 2020
De MAG wil dijken en mooie motorwegen openhouden. Doe je mee? Teken de petitie op https://petities.nl/petitions/stop-wegafsluitingen-voor-motorrijders. Dan krijg je er van ons een cadeautje bij!
26 May 2020
DOSSIER DIJKRIJDEN - BEZWAAR NOG ALTIJD MOGELIJK
Lopik kreeg gelijk: een deel van de Lekdijk mag van 1 maart tot en met 31 oktober in het weekend weer dicht voor motoren. Mag elke andere gemeente nu ook z'n mooie stuurwegen op slot gooien? Zeker niet. En heeft een wegbeheerder  plannen in die richting? Dan kun je bezwaar aantekenen. De MAG vertelt je hoe.
23 April 2020

Met die zachte winter ging het vorige motorseizoen bijna naadloos in het nieuwe over. Voor mij is dat altijd zo: mijn motorseizoen telt 365 dagen. Mijn motoren checken, dat doe ik dan ook het hele jaar door. BRAVO, weet je nog? Als je je motor dat beetje extra aandacht geeft, rij je een stuk veiliger. En je hoeft er echt niet voor te kunnen sleutelen!

22 April 2020

NIEUWE BANDEN: DE FEITEN
Nieuwe motorbanden zijn glad. Over de oorzaak van die gladheid, het proces van het inrijden van banden en mogelijke alternatieven bestaan tal van misvattingen. Tijd om de zaken even op een rij te zetten.
- Tekst en foto's: Hugo Pinksterboer, april 2020


18 April 2020

Het mag in bijna alle landen om ons heen, en in Nederland nog niet: met je autorijbewijs op een A1-motor rijden. De MAG wil daar verandering in brengen, zeker nu de maximumsnelheid overdag verlaagd is. We spraken met ervaringsdeskundigen en zetten wat eerste punten op een rijtje.

08 April 2020
Het eerste weekend van april 2020 zullen we ons nog lang heugen. Prachtig weer. Corona. Duizenden motorrijders op de weg. Talloze klachten over overlast. Tientallen krantenartikelen. Roept de MAG nu motorrijders op om thuis te blijven? Nee. Dat is niet aan de MAG, maar aan het RIVM.

16 March 2020
Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus heeft het MAG-bestuur besloten de op 28 maart geplande algemene ledenvergadering tot nader order uit te stellen. Het is daarbij de vraag of er op het drukbezette Midland-circuit later dit jaar nog ruimte is voor een vergadering inclusief de voor deelnemers aan de vergadering bedoelde bochtentraining. We houden je vanzelfsprekend op de hoogte.
18 February 2020
Uit een analyse van CBR-cijfers door BOVAG blijkt dat afgelopen jaar 30.076 mensen zijn geslaagd voor het afsluitende motorrijexamen (‘verkeersdeelneming’) en dat is het hoogste aantal sinds 2002. Ten opzichte van 2018 betreft het een stijging van 4,6 procent, zo becijferde BOVAG.
14 February 2020
Langs de Nutherweg bij het Limburgse Schinnen staan 'botsvriendelijke' lichtmasten vóór een vangrail met onderplank. Levensgevaarlijk, liet de MAG al meerdere keren weten.
09 February 2020

Het zal je niet ontgaan zijn: van donderdag 20 tot en met zondag 23 februari is het weer tijd voor de jaarlijkse MOTORbeurs Utrecht. Meer dan een beurs, met volop gelegenheid om te kijken én te rijden.

06 February 2020

Betalen met app niet voor motorrijders
Met de app BPme kun je bij BP met je telefoon betalen. Motorrijders kunnen hier "om veiligheidsredenen" geen gebruik van maken. Hoe zit dat?
03 January 2020

Vandaag over drie weken gaat in Assen Dé Noordelijke Motorbeurs van start. Editie 25, dus een jubileumeditie!

06 November 2019
Helaas: de Raad van State heeft in het geding tussen MAG en KNMV en het college van burgemeester en wethouders van Lopik in het voordeel van Lopik beslist. Met die uitspraak moeten we het doen. Verdere stappen zijn niet mogelijk. Motorrijders hebben vanaf nu dus zelf in de hand of er nog meer dijk- en wegafsluitingen volgen. Ons advies? Hou het rustig, op de dijken
05 November 2019
Per 1 oktober werden tankstations die twee of meer benzines verkochten verplicht om Euro 95 E10 te gaan verkopen. Wat in de berichtgeving daarover niet vermeld werd, is dat Euro 95 E5 vrijwel van de markt zou verdwijnen. Slecht nieuws voor motorrijders en automobilisten met voertuigen die niet E10-bestendig zijn: ze zijn gedwongen om over te stappen naar het veel duurdere Euro 98, dat op veel minder plaatsen aangeboden wordt.
14 October 2019
Helaas kwam er een eind aan het bestaan van de Suzuki SV Contact Club - en gelukkig was het bestuur zo vriendelijk om de resterende gelden aan de MAG te schenken. 

23 July 2019

Eind juni schreef De Telegraaf een flink artikel over het kleurrijke asfaltschilderwerk
waar steeds meer gemeentes en provincies zich aan bezondigen. 
21 May 2019
Hugo Pinksterboer, hoofddredacteur van de MAG en columnist bij MotoPlus, schreef een open brief aan de Volkskrant met het verzoek te stoppen met de eenzijdige motorkabaaldiscussie die in de krant gevoerd wordt.

Aprilia, Benelli, Bimota, BMW, BSA, Buell, Cagiva, CZ, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Hyosung, Jawa, Kawasaki, KTM, Laverda, Mash, Moto Guzzi, Norton, MV Agusta, Royal Enfield, Suzuki, Triumph, Ural, Yamaha? Het maakt ons niet uit waar je op rijdt. Iedereen is welkom bij de Motorrijdersactiegroep!