Home

19 September 2018

Rijkswaterstaat onderschat het gevaar van de Lasnaad op oprit 8 vanaf de A1


Half augustus kwam bij het meldpunt gevaarlijke wegsituaties het bericht binnen van een motorrijinstructeur dat een lasnaad op de oprit richting Blaricum/Huizen verbreed is tot wel 12 cm! Deze lasnaad wordt spekglad bij nattigheid.
Deze melder gaf aan dat een collega-opleider daar al met zijn motor de vangrail in gegleden was en zei vervolgens: “Geen haar op mijn hoofd dat ik bij nat wegdek mijn lessers die oprit opstuur. Maar er rijden meer motorrijders dan alleen die van mij..”

De medewerker van het meldpunt nam contact op met Rijkswaterstaat en kreeg een bevestiging van ontvangst van de melding. Echter: Een paar weken later kwam er wederom een melding binnen van iemand anders die ook daar onderuit was gegaan! Nog geen twee dagen later meldde de eerste melder dat de lijst met onvrijwillig afgestapte motorrijders nu wel erg lang aan het worden is! Deze ongelukken hebben stuk voor stuk, naast materiele schade, ook tot lichamelijk letsel geleid.
Ondertussen staat de lijst met ongelukken- voor zover wij nu weten- op 5! En dat allemaal binnen nog geen twee maanden.

Na nog maar eens een telefoontje naar het algemene telefoonnummer van Rijkswaterstaat kregen we het antwoord dat ze de melding opnieuw zullen doorgeven. Natuurlijk schaalden we na deze lauwe reactie direct op naar een hoger niveau binnen Rijkswaterstaat waarbij we aangaven dat, als er toch zelfs rijinstructeurs daar onderuit gaan de situatie daar dus echt niet veilig is!
Tot onze verbazing was de eerste reactie dat ze er intern navraag over zouden doen en er ergens volgende week wel op zouden reageren! Uiteraard hebben we direct aangegeven dat volgende week rijkelijk te laat is. Er moet NU actie ondernomen worden! Morgen gaat het weer regenen en we willen niet dat er nog meer motorrijders daar het asfalt van dichterbij gaan bekijken.