Categories: General
      Date: 10 September 2005
     Title: MAG-protest tegen staalkabels succesvol verlopen
De MAG-protestrit tegen staalkabels als vangrails, gehouden op zaterdag 10 september 2005, is zeer succesvol verlopen.

In een langgerekt lint van motoren, trikes en zijspancombinaties reden de protesterende rijders naar de Groningse cable-barrier, waarna deze onder luid gejuich werd ingepakt met strobalen, onder het motto ''wij balen van staalkabels''.

Te gast was Marc Jager, lid van de Provinciale Staten van Groningen voor het CDA. De heer Jager steunt de bezwaren van de Motorrijders Actie Groep tegen de cable-barrier langs de provinciale weg N860. In in een korte toespraak voor de aanwezige motorrijders en pers deed Jager de toezegging niet te zullen stoppen met zijn verzet en te blijven pleiten voor een motorvriendelijke oplossing. Een luid applaus was zijn beloning voor die toezegging,

De MAG bedankt alle deelnemers aan de protestrit voor hun komst en hun enthousiasme. Uiteraard bedanken we ook alle MAG-vrijwilligers die zich letterlijk en figuurlijk in het zweet hebben gewerkt om de dag tot een succes te maken.

Speciale dank aan de motorrijders van de Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten, voor hun steun aan de protestrit en voor hun hulp bij het uitdragen van de boodschap dat staalkabels door motorrijders niet worden geaccepteerd als vangrails.