Categories: General
      Date: 06 November 2018
     Title: Verplichting van het dragen van motorkleding?
Je ziet ze vooral in de zomer …, motorrijders die slechts gekleed in T-shirt, korte broek en op teenslippers op de motor zitten. Lekker luchtig natuurlijk. Al voelt de crash van een dikke bromvlieg op je blote ledematen niet zo fijn en voelt het zelfs bij 30 graden Celsius, bij een snelheid van pakweg 100 km per uur, toch wel frisjes aan.


Er is een Poll gehouden na een oproep vanuit de medische wereld dat er nu echt eens paal en perk moet worden gesteld aan motorrijders die binnen worden gebracht met ernstige verwondingen die bij het dragen van de juiste kleding het er beduidend beter vanaf hadden gebracht. Als je gekleed in strandtenue met een redelijke snelheid onderuit gaat met de motor, is het lichamelijk leed natuurlijk niet te overzien. Maar dat snapt iedereen maar toch zijn er velen die dit risico nemen.
De MAG is al sinds de oprichting tegen onnodige regels die de overheid oplegt aan motorrijders en dat blijft zo!  Dus ook voor het dragen van motorkleding. De MAG adviseert wel elke motorrijder om de juiste, lees veilige, motorkleding te dragen met goede handschoenen en hoge schoenen die de enkel bedekken.
De politie geeft aan dat het voor hen zeer lastig is de kleding van motorrijders te beoordelen op goedkeuring volgens de laatst gestelde regels.  Motorzaken moeten wel al een onderscheid maken in de verkoop van zogenaamde vrijetijdskleding en echte motorkleding.