Categories: General
      Date: 13 March 2019
     Title: De MAG ervaring door de ogen van MAG- lid Paul 
Op 2 maart 2019 vond de Algemene Leden Vergadering van de MAG plaats. Dit keer op het Midland circuit in Lelystad omdat de MAG haar leden wilde trakteren op een mooie ervaring! Dat het aanbod in de smaak viel bij onze leden hebben we gemerkt aan de vele positieve reacties zoals in onderstaande tekst. We kijken zeer tevreden terug naar deze mooie dag.


Foto Hugo Pinksterboer


Het is (ongeveer) 12 februari, als het MAG-a-zine van februari 2019 in de brievenbus zit. Weer snel doorbladeren op de artikelen, die ik eigenlijk altijd doorlees.
Zie ik op bladzijde 24 staan dat er op 2 maart de jaarlijkse ALV is, gevolgd door een bochtentraining in Lelystad. Al 5 jaar lid van de MAG, moet ik toch eens mijn neus laten zien. Kijken of ik iets kan betekenen of bijdragen.
Maar… eerst de motorbeurs in Utrecht. Ieder jaar ga ik met mijn die broers daarheen, op de vrijdag. We slenteren wat af, waarbij we elkaar dikwijls moeten appen of bellen om elkaar weer te vinden. Zo zoeken we toch de dingen op, die wel apart willen zien. Overigens is het hen ook dit jaar weer niet gelukt mij op een BMW te krijgen… haha.
Ik ben veel te blij met mijn aangeklede zwarte Kawa Versys 1000 van 2016!
Ook even de MAG stand aangedaan, ondanks (of juist om?) mijn lidmaatschap. Praat ik met één van de aanwezige vrijwilligers (ben zijn naam kwijt) en heb het over partner-gezinslidmaatschap: moet mijn vrouw dat hebben om op 2 maart mee te mogen rijden op het circuit? Ja is het antwoord, na consultatie van enkele andere MAG-ers in de stand. Ok, dan dus ook lid worden, maar laten we eerlijk zijn… voor € 16,50 is dat toch een mooie deal? Toch even Femke gebeld en zij ziet het wel zitten! Nu dus beiden lid, voor nog geen € 50,- per jaar.
Even snel een aanmeld-mail gestuurd voor aanmelding van de ALV en Bochtentraining, want die moet wel voor de 16e februari binnen zijn. Het is mij (nog) niet gelukt mijn drie broers lid van de MAG te maken, maar wat in het vat zit…! Met een lekker gevoel de Beurs verder bekeken (en geen BMW hoor…).
Zaterdag 2 maart, op naar Lelystad. Het is bewolkt, maar prima te doen. Is maar 60 km vanaf Aalsmeer. Aangekomen een lekkere bak koffie en een volle kantine op het Midland Circuit. Enkele bekende namen, maar nu dus ook de gezichten erbij.
De ALV verloopt, zoals je mag verwachten: goed opgezet, strak, met ruimte voor luchtigheid en heel soms wat rumoer, dat snel hersteld wordt om wel de vaart erin te houden. De noodzaak van vrijwilligers wordt besproken en ik merk dat Femke enthousiast begint te worden… Ze wil zich ook inzetten voor de MAG, hoe?
De financiën worden besproken en door de duidelijke uitleg van Penningmeester Harold worden deze snel goedgekeurd. Michiel neemt afscheid als voorzitter, nadat hij enkele vrijwilligers voor hun inzet heeft bedankt! Ik zag overigens niet dat hij, op een hard en warm applaus na, zelf een bedankje kreeg voor zijn jarenlange inzet voor de MAG… Kan het gemist hebben…
Gerwin neemt het voorzitters-stokje over en licht zijn visie en ideeën toe, met veel energie en passie. Maar dat kan ook bijna niet anders als prof-motorrijder! Daarna uitleg van het circuit en de aan te snijden bochten is op zijn lijf geschreven.
Na een lunch met broodje, soep, drankje… rijden! Inmiddels is de zon doorgebroken en een graad of 10 op de meter.
In groepen van 5 a 6 het circuit op. Femke en ik vormen met 4 anderen een middenmootgroepje, voorgereden door Sebastiaan op zijn Aprilia. Ook hij geeft nog enkele tips en dan starten. De eerste rondjes verkennen, dus rustig aan. Heerlijk laveren we over de baan en “durven” steeds wat meer en iets harder. Maar daar gaat het niet om. Juiste relaxte zithouding, doorkijken en inschatten is de crux. We slagen daar goed in en bij de vierde keer de rondjes rijden zit het circuit er goed in en kunnen we strak de bochten op de juiste rijlijnen pakken, met (hoe kan het anders) wel meer snelheid. Dit doet het zelfvertrouwen goed, zeker als we bedenken dat iedereen (zo’n 60 rijders) allemaal schadeloos zijn geëindigd!
Om 16 uur eindigt voor ons de dag, met een lekkere rit naar huis! Tevreden en weer wat wijzer!
BEDANKT M.A.G. !!!
Paul en Femke
Aalsmeer