Categories: General
      Date: 17 May 2019
     Title: Mobiliteitstest 2019 - De uitslag
Op verzoek van de FEMA voerden wij dit jaar weer een mobiliteitstest uit. De uitslag wordt door de FEMA samengevoegd met die van andere Europese landen en gebruikt om op politiek niveau aan te tonen dat de keuze voor de motor vele voordelen kent.


Op 15 mei 2019 vertrokken 5 vrijwilligers vanuit een adres in Hilversum naar het Centrum van Utrecht. 
Het was een normale ochtendspits voor de woensdag. De motorrijder gaf aan geen files te hebben gezien en iedereen heeft zich aan de verkeersregels gehouden.


De motor had 30 minuten nodig om van Hilversum naar Utrecht te rijden. Goede tweede was het openbaar vervoer in 35 minuten. Na 43 minuten kwamen de berijder van de speedpedelec en de automobilist aan. Als laatste, na precies 1 uur, liep de fietser bij restaurant Zeyn binnen voor een welverdiend bakje koffie.


De motor had 22 kilometer afgelegd en maakte 2,93 euro aan brandstofkosten,

Het openbaar vervoer reed 17 tariefeenheden en de vrijwillger moest in totaal ongeveer 1 kilometer lopen. Het treinkaartje kostte 4,10 euro,

De speed pedelec reed 16,7 kilometer en de verbruikskosten waren nihil

De auto reed 26,1 kilometer en gebruikte 3,30 euro aan benzine. De kosten voor anderhalf uur parkeren kostte nog eens 8 euro

De fietser reed een rit van 18 kilometer en had geen kosten. Bij vertrek bleek echter wel dat de fiets met een lekke band stond. De fietser was over een oorbel gereden die in de band vast zat. Hij ging met de trein weer terug naar huis.