Aangesloten clubs

MAG-cluboverzicht

<

Bij de MAG aangesloten clubs kunnen zich op deze paginavoorstellen met hun logo en een korte omschrijving. Een prima manier om je ledenbestand op peil te houden of uit te breiden, en de allerbeste manier om te laten zien dat je je ook als club inzet voor veilig, vrij en betaalbaar motorrijden.

Sluit je aan

Boven aan dit overzicht staan de landelijk opererende clubs. Alle andere clubs zijn ingedeeld naar provincie. Wil je met je club in dit overzicht? Sluit je aan bij de MAG.

Landelijk

Toen de Yamaha Venture Club Nederland (YVCN) in 1991 werd opgericht, reed de dikke Japanse toerbuffel hier al acht jaar over de wegen. Tien jaar na de oprichting stopte de verkoop van de machine. Gelukkig bestaat de club nog wel: ook met een heel andere motor ben je van harte welkom. Op het jaarprogramma staan vier tot zes toerritten, een hotel- en een kampeerweekend en een internationaal treffen in Europa.
Heinkel-club De Kwakel is een landelijke vereniging van rond de 250 bezitters van scooters, brommers en dwergauto’s van de Duitse fabrikant Heinkel, gemaakt in de jaren ’50 en ‘60. De ritten van de club zijn nooit langer dan 100 kilometer en worden vanzelfsprekend in een toeristisch tempo verreden, met meerdere stops. Aan de zondagse ritten doen gemiddeld 70 tot 80 Heinkels mee.
De TDM/TRX/Tracer Club richtte zich voornamelijk op eigenaren van de Yamaha TDM en de sportieve TRX-variant. Ook eigenaren van de nieuwere, nauw verwante Tracer zijn welkom, net als bezitters van een special met een blok van een van die machines. De club biedt je een site en een uitgebreid forum.
In de jaren ’50 werd in Amerika de Women’s International Motorcyle Association opgericht. De Nederlandse afdeling volgde in 1981. Belangrijkste doel is het promoten van motorrijden onder vrouwen. De Nederlandse afdeling organiseert tal van activiteiten, en er is jaarlijks een rally in een van de aangesloten landen.
De Dutch Section (DS) van de Vincent Owners Club is een van de vele secties van de Engelse moederclub, die wereldwijd zo’n 2.500 leden telt. De DS organiseert jaarlijks een aantal ritten en een zomerrally met veel buitenlandse deelnemers. Voor technische vragen, onderdelen en nog veel meer kun je terecht op voc.uk.com.
Bij de Ural Dnepr Club ontmoet je liefhebbers van Russische, Oekraïense en aanverwante motoren, zoals de Chinese Chang Jian en Oost-Europese tweetakten. De speciale (on)hebbelijkheden van deze voertuigen zijn onderwerp van goedmoedige discussie tussen de ongeveer driehonderd leden. Een paar oude rotten in het vak zijn altijd bereid om technische en andere vragen te beantwoorden.
Rataplan is een hechte vriendengroep vanuit alle windrichtingen van Nederland. Doel van de club is om samen te rijden, samen te sleutelen en Nederland op de internationale ratbikekaart te zetten. Regelmatig worden treffens in binnen- en buitenland aangedaan en er zijn hechte banden met buitenlandse ratbikers, onder andere in België, Frankrijk, Duitsland en Engeland.
Op het forum van de MV Pacific Coast is iedereen met belangstelling voor deze Honda van harte welkom. Technische vragen, op zoek naar onderdelen of belangstelling voor de andere activiteiten van de club? Het kan allemaal. Leden van de club krijgen ook toegang tot de ledensectie.
Toerclub Pink Spirit is aangesloten bij Gay and Lesbian Motorcyclists Europe. De GLME organiseert twee keer per jaar een toertocht voor leden van de 15 aangesloten clubs. Pink Spirit organiseert zelf ook maandelijkse toertochten, trainingen en andere activiteiten.
Bij Honda VFR Owners Club kun je terecht om over je machine te praten, samen te rijden of er aan te sleutelen. De 500 leden tellende club organiseert daarnaast ritten en activiteiten door het hele land. Op het uitgebreide forum vind je veel actieve en uiterst deskundige leden. Je kunt er ook als niet-lid gratis gebruik van maken.
HDC The Oldtimers is al sinds 1966 de leukste club voor Amerikaanse motoren van vóór dat jaar. Dat mag een Harley zijn, maar ook een Indian, een Henderson of een ander merk. Bezit van zo’n motor – rijdend of in restauratie – is wel een vereiste voor nieuwe leden. Naast de jaarlijkse ritten biedt de club onder meer technische ondersteuning.
GSX-R Contact is de merkenclub als je een Suzuki GSX-R tot en met 1100 cc rijdt. De club organiseert motorritten in binnen- en buitenland. De rijstijl is sportief, maar met nadruk ook veilig, met goede kleding en zonder wheelies en gevaarlijke manoeuvres. De TT en andere races worden in clubverband bezocht en er zijn bedrijfsbezoeken.
De FJR-club Nederland ziet hun website als een digitaal clubhuis voor FJR berijders en enthousiastelingen. Je vindt er foto´s van activiteiten, reisverslagen, een webshop en een forum waar je onder meer terecht kunt met technische vragen. Ook bezoekers zijn daar welkom. De club telt een kleine zevenhonderd leden
De Christian Motorcyclists Association is een actieve en dynamische vereniging, gericht op het aangaan, onderhouden en versterken van relaties met mensen en clubs in de motorwereld. Twee passies die we samen met elkaar maar ook in de motorwereld mogen delen, het Geloof en je motor. Niet dwingen, maar dienen is een van de slogans van de CMA.
De BMW Boxerclub is een vriendenclub van liefhebbers en bezitters van Duitse boxers uit de jaren ’69-’96: twee cilinders met twee kleppen per cilinder! De club organiseert onder meer toerritten in binnen- en buitenland en een technische dag in het winterseizoen.
Met ongeveer 3500 leden is Ducati Club Nederland de grootste merkenclub van het land én de grootste Ducaticlub ter wereld. Naast evenementen zoals de Ducati Club Races en de Italdag organiseert DCN reizen en toertochten.

Friesland

Motorclub de Wâlden is een niet-merkgebonden, onafhankelijke motorclub die actief is in het organiseren van evenementen, zowel voor leden als voor de gemeenschap. Het jaarlijkse Wâldpyktreffen is het bekendste voorbeeld.
Motorclub Leeuwarden, opgericht in 1973, is vooral bekend van de eigen Oldehoevetoertocht. Het clubblad verschijnt zes keer per jaar, met nieuws over evenementen, verslagen van ritten, een toerkalender en vaste rubrieken.
De Harley-Davidson Club Nederland (H-DCN) is een landelijke club van Harley-rijders. Het maakt niet uit of je veel of weinig rijdt en of je dat op een twin cam of een knucle doet - maar het moet een Harley zijn. De H-DCN Regio Fyslan organiseert jaarlijks een aantal toerritten waar zowel eigen leden als leden van andere regio's aan deelnemen. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor de landelijke en de regionale Harley-treffens.
De Friesche Motorclub is een van de oudste clubs van het land: de vereniging werd in 1914 opgericht is onder meer organisator van de 240 kilometer lange Elfstedentocht, waar behalve zo’n 3.500 motoren ook auto’s en een stuk of 100 Solexen aan meedoen. Naast de gebruikelijke toertochten organiseert de club een aantal winterevenementen.

Groningen

Nadere informatie volgt. Methos Motorclub heeft op dit moment geen website.
In het toerseizoen organiseert Motorclub De Vesting Drivers ongeveer eens per maand een toertocht voor de leden. Wil je een keer meerijden om kennis te maken? Dat kan altijd. Kost je niks en je krijgt nog twee consumpties cadeau ook.
De Motor Toer Club Troapel en Omstreken is gevestigd in het Groningse Ter Apel, net onder Musselkanaal. De toercommissie probeert elke van de veertien jaarlijkse toerritten over niet eerder gereden wegen te laten gaan. De routes zijn tussen de 120 en 300 kilometer lang. Belangstellenden mogen ter introductie kosteloos een toerrit meerijden.
Motorclub Haren (1977) rijdt vanuit het eigen clubhuis toertochten in binnen- en buitenland en organiseert jaarlijks een internationaal motortreffen dat rond de 400 motorrijders trekt. Ook wordt er jaarlijks een tocht gereden met de bewoners van Huizen Mariëncamp uit Rolde. Clubleden gaan samen op bezoek bij nationale en internationale meetings door heel Europa.

Drenthe

RÔL-ON is een gezellige en bloeiende motortoerclub in het Drentse brinkdorp Rolde. De ritten van de club worden door de leden uitgezet. Iedere lid doet dat eens in de twee jaar, samen met een ander lid. Belangstelling? Je mag als gastrijder een of twee keer met de club meerijden.
Het Drentse Grolloo, waar onder meer motorcrosser Egbert Streuer vandaan komt, is de thuisbasis van motortoerclub Home Base Grolloo. De leden komen uit heel Drenthe. Ze organiseren jaarlijks een aantal toertochten en een motorweekend. Deze activiteiten worden door de leden verzorgd, waardoor de binding met de club erg groot is.

Overijssel

De Harley-Davidson Club Twente telt ongeveer 100 enthousiaste rijders (m/v). Vooral uit Twente, maar ook de Achterhoek is goed vertegenwoordigd. Elke eerste zondag van de maand komen de leden bij elkaar en in het tweede weekend van juni organiseert de club een goed bezocht Internationaal Harley-Davidson treffen. Behalve bij de MAG is H-DC Twente aangesloten bij de Federation of Harley-Davidson Clubs of Europe.
Nadere informatie volgt.
Motor Toering Klub De IJselrijders nodigt je uit om een keer mee te rijden met een van hun tweewekelijkse toerritten. Ook ben je van harte welkom bij hun twee grote evenementen, de Avond4Daagse en de Koekstadrit, waar altijd honderden toerrijders op afkomen. Beide ritten, in 1984 voor het eerst georganiseerd, bieden routes van verschillende lengtes.
RAM staat voor Raalter Automobiel en Motorclub, maar auto’s doen niet meer mee. De tourclub telt zo’n 80 motorrijdende leden. Ook deze club organiseert allerlei dag-, weekend- en avondtoertochten. Deelname aan de Lenterit van de club is open voor alle belangstellenden. Tijdens de Stöppelhaene, een oogstfeest, doen de leden de begeleiding van een toertocht voor klassieke motoren en scooters.
De leden van MC Salland rijden veelal op sportieve motoren, maar ook de toerbuffels zijn goed vertegenwoordigd. Onder vrouwelijke leden zijn vooral customs en naked bikes populair. Een aantal leden van de regionale toerclub bezoekt regelmatig motorraces. Een groot deel van de ritten van de club is open: ook niet-leden kunnen deelnemen.
MC Brederwiede is de 35 leden tellende motor(toer)club voor Vollenhove en naaste omgeving. Korte ritten voor leden op de woensdagavond en langere ritten op zon- en feestdagen, altijd met een of meer voorrijders. Een clubweekend in het buitenland en de nodige feestjes. Wil je eens meerijden? Laat het even weten!
MC Free Wheels uit Heeten, iets boven Deventer, begon halverwege de jaren ’80 als Wheels of Steel. De club telt een heel ruime honderd leden en organiseert onder meer ponytoertochten, de Pinksterritten, binnen- en buitenlandse toerweekenden en ‘MC Free Wheels komt naar je toe.’
De Gasschoeve uit Hardenberg is een gezellige en vrije motorclub die naast eigen toerritten ook al tientallen jaren de Motormarkt Hardenberg organiseert. Ook is de club actief bij de Baalderborgrit, bij truckersdagen en bij de ALS Motorvierdaagse, waarvan de opbrengst naar het Glazen Huis in Gramsbergen gaat.
MC De Antrappers uit De Wijk bestaat voornamelijk uit toer- en off-roadrijders. Niet gek dus dat er naast toerritten ook een off the road rit (met meer dan 1000 deelnemers!) en zelfs een grasbaanrace georganiseerd wordt. De Antrappers zijn vermoedelijk de enige motorclub met een eigen nieuwjaarsduik, die in 2005 voor het eerst plaatsvond. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Gelderland

De VAMAC organiseert niet alleen evenementen voor de 100 leden van de toerafdelingen van de club, maar ook voor de aangesloten motorcrossers en offroadrijders. De club beschikt over een eigen motorcrosscircuit met een permanent clubhuis. Aan de jaarlijkse open offroadrit in Varsseveld doen zo’n 500 (!) motorrijders mee.VAMAC
MTC De Veluwe is een MotorToerClub met ongeveer veertig leden, van jong tot oud. Doel van de club is samen mooie toerritten rijden en het verbeteren van de rijvaardigheid. Ook organiseert de club regelmatig thema-avonden. Nieuwe leden zijn welkom. Eenmalig meerijden kost je 5 euro, maar dan krijg je er wel koffie met taart bij!
Motor- en toerclub De Koppeling is een merkonafhankelijke club die de meest uiteenlopende activiteiten organiseert, met veilig en leuk motorrijden als belangrijkste kenmerk. De ongeveer 100 leden vormen een goede doorsnee van de samenleving, en dezelfde variatie komt terug bij de motoren. De opbrengst van de jaarlijkse Introrit, waar introducees welkom zijn, gaat naar een goed doel.
MTC-Bicyclette, met Zutphen als thuisbasis, werd in 2000 opgericht door een aantal jonge enthousiaste motorrijders. Doel: samen het plezier van motorrijden beleven. De club probeert jaarlijks acht toertochten en een meerdaagse tocht te organiseren. Daarnaast worden in clubverband evenementen bezocht.
De leden van MTC Beuningen komen overal uit de regio, tot Nijmegen en Veghel aan toe. Hun leeftijd is net zo gevarieerd als hun rijervaring en hun motoren. Bij toertochten wordt er meestal in twee groepen gereden: een recreatieve groep en een sportievere groep.
Bij de ritten van Motorclub Kort Oisterwijk (MCKO Doornenburg) is in principe elke motorrijder welkom. Het grootste jaarlijkse evenement van de club is de Burgrun, een speciale dag voor mensen met een beperking uit Doornenburg en omgeving. Verder organiseert de club twee- en meerdaagse toertochten en nodigen ze bedrijven en motorrijders uit voor de thema-avonden.
De leden van MC Keizer Karel komen maandelijks bij elkaar. Naast een stuk of tien toerritten, twee weekendritten en een buitenlandse tocht organiseeert de club ook altijd een aantal thema-avonden. Locatie van de bijeenkomsten is Alverna (Wijchen).

Flevoland

Een van de dingen die Motorvereniging Almere zo uniek maakt is dat men beschikt over een compleet ingerichte werkplaats van ruim 100 m2, waar leden tien keer per maand terecht kunnen. Vanzelfsprekend organiseert de MVA eigen toerritten in binnen- en buitenland. Ook worden er ritten met andere clubs gereden.

Utrecht

Met 220 leden is H-DC 't Centrum een van de grotere H-D Clubs in Nederland die deel uitmaken van de Europese Federatie van Harley-Davidson Clubs (www.fhdce.eu). De ruime tweehonderd leden van de club delen allemaal één passie: de motoren van Harley-Davidson. Naast andere activiteiten organiseert de club jaarlijks de H-DC 't Centrum International Rally.
MC Wombarg staat open voor elke motorrijder, man of vrouw, jong of oud, Harley of KTM. Ook voor kinderen wordt gezorgd, inclusief een sinterklaasfeest en het jaarlijkse paaseieren zoeken. Er is een actieve ActieClub en een Toer Commissie. De club stelt veiligheid van z’n tweehonderd leden leden boven alles. Elke seizoen opent daarom met rijvaardigheidstraining onder professionele begeleiding.
De Biltse Motorrijders Vereniging is een honderd leden tellende club die actief bijdraagt aan een positief imago van de recreatieve motorsport. Dat doen ze onder meer door het organiseren van acht toertochten per jaar, waaronder een sponsorrit voor een goed doel. Bij de ritten van de BMV (introducees welkom!) wordt in kleine groepjes gereden.

Noord-Holland

MC Route 506 ontstond na een spontaan georganiseerde motortoertocht aan het begin van deze eeuw. De club is vooral bedoeld voor inwoners van de plaatsen aan de N506, de provinciale weg van van Hoorn naar Enkhuizen. Ook als je daar niet woont, ben je van harte welkom.
Bij MC West-Friesland staan veiligheid en plezier hoog in het vaandel. De club organiseert jaarlijks een groot aantal ritten en evenementen, drie weekenden in binnen- of buitenland en maandelijkse clubavonden.
MC MIOS is een uitgesproken toerclub uit de kop van Noord-Holland. Naast de jaarlijkse MIOS-rit staan er onder meer kampeerweekenden, meerlanden-tours, de Paddo-rit en de Wil Hartog-rit op het programma. Alle motorrijders zijn welkom bij de club, van chopperrijders tot superbikers.
The main activity of the members of H-DC Sea-Riders is riding their Harley-Davidson motorcycles and having a lot of fun with their brothers and sisters.
Het honk van de BEAM bevindt zich in hartje Amsterdam met plek voor een bar, een motorstalling en een sleutelruimte. De club begon als Harley-Davidson Club Amsterdam, ooit de grootste club van het land. Omdat ook eigenaren van andere merken zich aansloten, werd de naam in 1987 gewijzigd in BEAM: berijders van Europese en Amerikaanse motoren. Subtiel, maar effectief.

Zuid-Holland

De honderd leden van MC Vogelvrij, met een eigen clubhuis in het aan de Lek gelegen Groot-Ammers, dragen graag bij aan een positief imago van motorrijden bij de bevolking. Naast zaterdag- en zondagritten organiseert de club meerdaagse reizen. Ze waren bijvoorbeeld al in Marokko, op de Noordkaap en in Bolivia. Iedereen is welkom bij Vogelvrij, van kilometervreter tot zondagsrijder.
Motorklub Den Haag zit niet stil: jaarlijks organiseert de club een stuk of twintig toertochten en een aantal meerdaagse tochten in Europa. Voor mensen die kennis willen maken zijn er elk jaar drie opstapritten. Daarbij is iedereen welkom, of je nu in chopper hangt, over je buik schuift, kilometers vreet of rondjes rond de kerk kachelt, in de woorden van de club.
De honderd leden van MC Randstad beschikken over een eigen clubgebouw waar ze elkaar twee keer in de week kunnen ontmoeten. De club nodigt je graag uit om een keer de sfeer te komen proeven. Jong, oud, buurtbiker met verdwaalangst of late brugpieper: met een motorrijbewijs, een motor en intentie om lekker te biken ben je van harte welkom.
MC Alkemade trekt er in de zomer op uit om Europa te ontdekken, met groepjes in meer of minder vlotte varianten. Ook zijn er weekeindjes uit, voorjaars- en natte bladerenritten, toertochten van een dag en alle mogelijke andere activiteiten. De club omschrijft het als een cafetariamodel: komt er iets langs wat je leuk vindt, dan haak je aan. Zo niet: even goede vrienden.
Delta Chapter Holland is onderdeel van de Harley Owners Groep. Leden zijn niet verplicht om ook lid van de HOG te worden (‘Het gaat tenslotte om onze motoren’, stelt de club), maar de vereniging is wel welkom bij HOG-evenementen. De meeste rideouts van de club voeren door Zeeland, maar ook wel door Brabant en België. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een chaptermiddag.

Zeeland

MotorVrienden Biervliet is een club met ongeveer 40 enthousiaste motorrijders, opgericht door twee vrienden die steeds vaker dorspgenoten kennissen op de motor tegenkwamen. Naast de eigen ritten organiseert de club op Hemelsvaartsdag een open evenement, de Haringrit. Die rit valt samen met de Geuzenfeesten in het dorp Biervliet, een herdenkingfeest ter gelegenheid van de bevrijding van het toenmalige eiland in 1573.

Noord-Brabant

Nadere informatie volgt.
De uitvalsbasis van Straal Open is Zijtaart, een plaatsje boven Eindhoven. Gezelligheid staat bij de club op de eerste plaats. Elke motorrijder is er van harte welkom, van jong tot oud, op elke type motorfiets. Ook zijspannen zijn goed vertegenwoordigd. Goed punt: er wordt alleen in kleine groepjes gereden – en onderweg of het eindpunt komt iedereen elkaar weer tegen!
BMW Motorclub Roosendaal (1988) is een merkenclub van enthousiaste BMW-rijders. Of je nu veel of weinig rijdt, eendaagse, meerdaagse, lange of korte (kampeer- of hotel)vakanties zoekt, bij deze club ben je aan het juiste adres. Nieuwe leden zijn welkom: enige voorwaarde is dat je in het bezit bent van een BMW motorfiets. Kom een keer langs?
Bij de MTC Double Clutch uit het Brabantse Eersel ben je op elke motor welkom: van buikschuiver tot bankstel en allroad. Activiteit is er volop, met woensdagavondritten, zondagsritten, het bekende Hemelvaartweekend, een najaarsweekend en de feestavond aan het eind van het seizoen. De club telt ongeveer zeventig leden. Meer is welkom, en je mag altijd vrijblijvend een keer meerijden.
Aparte naam, Motorclub Zobba, maar makkelijk verklaarbaar: de club werd in 1988 opgericht door buschauffeurs van de Zuid-Ooster en de BBA. Zobba is een middelgrote club waar elke motorrijders welkom is. Elke drie weken wordt er een toerrit verreden, en eens per paar is er een driedaags toerweekend. Bij. de toeristische rijstijl voelen ook beginnende motorrijders zich thuis.
Vanuit Milheeze, uitvalsbasis van Motorclub Laurentia, heb je makkelijk toegang tot het landelijke Brabant en de Limburgse Maas-oevers, en ook België en Duitsland zijn snel bereikbaar. Er wordt door de kleine zeventig leden van de club dus volop getoerd
Bij BMW Motor Tour Club ’s-Hertogenbosch is samenzijn net zo belangrijk als samen motorrijden. Er worden kortere en meerdaagse ritten gereden, waarbij gezelligheid en rijplezier dus voorop staan. Alle leden dragen bij aan de activiteiten van de club. Thema-avonden staan natuurlijk ook op het programma.

Limburg

Moto Gymkhana Limburg is een club die moto-gymkhanatrainingen organiseert, waarbij je met je motor een met pylonen aangegeven parcours aflegt: een geweldige manier om je motor beter te leren beheersen! De trainingen – vrijwel altijd op de eerste zondag van de maand – staan open voor motorrijders op elk niveau. Kom een keer kijken?
MC Panter is een kleine club uit Gennep, die naast (zondags)ritten ook ritten van twee, drie of meer dan organiseert, waarbij de nadruk nooit op snelheid ligt. Lijkt het je leuk om mee te doen, mail dan naar mcpantergennep@gmail.com. De club heeft geen website.
MotorTourClub Two Wheels For You is een actieve en gezellige club voor recreatieve motorrijders. De tien jaarlijkse toerritten en de twee weekenden worden gereden in groepjes van maximaal tien motoren, en waar het maar even kan langs mooie toeristische binnenwegen. Een keertje meerijden kan natuurlijk altijd. Als het je bevalt, ben je welkom.
In het plaatsje Grubbenvorst stond een muurtje waar motorrijders bij elkaar kwamen om over motoren te praten en te gaan rijden. De oprichting van motorclub ’t Murke lag dus voor de hand. Bekendste evenement van de club is de jaarlijkse Motorzegening in hetzelfde plaatsje. Met zo’n 1.500 bezoekers is dit het grootste treffen in Nederland – met nog altijd gratis thee en koffie.
De eerste ritten van de Maastrichtse Motor Club '72 vinden al plaats in februari, en ze gaan door tot november aan toe. Ook voor winterweekenden draait de club de handen niet om. De open evenementen van de club zijn voor iedereen toegankelijk. Na een mailtje aan de club mag je ook vrijblijvend een keer met een ander evenement meerijden.
MC Grathem bestaat uit zo’n 130 leden, van jong tot oud, van man tot vrouw, met een behoorlijke diversiteit aan motoren. De meeste leden wonen in Grathem en omliggende gemeentes tussen Roermond en Weert. Aan de twee grote toertochten die de club jaarlijks organiseert kan iedereen deelnemen.