Meldpunt Rood licht

De MAG geeft groen!

<
<

Daar sta je dan. Iedereen heeft al drie keer groen gehad, maar jouw licht blijft rood. Doorrijden is gevaarlijk. En duur, als je gesnapt wordt. Volgende keer beter? Meld ons om welk verkeerslicht het gaat en wij zorgen ervoor dat je motor voortaan gezien wordt.

Voordat je onderstaand formulier aan ons mailt is het wel goed om te weten waar je bij rood het best  gaat staan. Sta je met je voorwiel al half over de stopstreep of sta je helemaal aan de kant van de rijstrook, dan is de kans groot dat je niet waargenomen wordt. Bij veel verkeerslichten zijn de detectielussen die het verkeer bij de stopstreep waarnemen duidelijk zichtbaar. Je ziet dan een soort scheve rechthoek in het asfalt, zoals op de foto hieronder. Om goed gedetecteerd te worden, ga je boven die detectielus staan. Geen lus te zien? Dan zit hij mogelijk dieper in het asfalt, onder de deklaag. Stop je motor ook dan op ongeveer een halve meter tot een meter voor de stopstreep, en nooit helemaal aan de rand van de rijstrook. Meer weten? Lees het interview met rood-lichtspecialist Peter Zuurbier. Dan weet je meteen welke roodlicht-trucs werken. En welke niet, natuurlijk.

Zichtbare detectielus: een scheve rechthoek net voor de stopstreep.

Melding rood licht

Jouw gegevens

De situatie

Opmerkingen

* Verplichte velden
We begrijpen dat het lastig is om een verkeerslichtnummer te noteren of te onthouden als je op de motor zit. Toch is dit een verplicht veld, net als de velden voor dag, tijd en naam of nummer van de weg. Waarom? Omdat wegbeheerders meldingen zonder deze gegevens niet in behandeling nemen. Wij kunnen er dus ook niets mee!

Doe mee

We gaan ook met je melding aan de slag als je geen MAG-lid bent. Dat kunnen we alleen maar doen omdat andere mensen zich wél bij ons aangesloten hebben. Zonder leden kunnen we niets. Wees solidair. Doe mee. Denk mee. We verzetten bergen werk voor je, en dat doen we al voor € 18,00 per jaar. Word lid of doneer!

Stuur ons je foto's

Heb je foto’s van de gemelde situatie? Mail die dan naar ons, liefst op zo groot mogelijk formaat.
Met het toesturen van foto's geef je de MAG toestemming voor publicatie in MAGazine en online. Wil je daar je naam niet bij hebben of wil je niet dat we de foto's plaatsen, laat ons dat dan even weten!

Dank voor je melding.
We gaan ermee aan de slag.
Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier.