Nieuws

Tesla schrapt radar

3
-
10
-
2022
Bron:
Beeld:
YouTube

In juli vonden twee Amerikaanse motorrijders de dood toen op hun cruisers in het donker van achteren werden aangereden door Tesla's op de 'autopilot'. Op YouTube geeft Ryan F9 als oorzaak dat Tesla de radar uit het pakket geschrapt heeft. De camera's zagen de lage dubbele achterlichten van de cruisers vermoedelijk aan voor de achterlichten van een veel verder weg rijdende auto's. En als er dan geen radar is om de bestuurder te vertellen dat er iemand vlak voor je rijdt... We hebben de RDW hierover inmiddels benaderd.

Assistentiesystemen zien motorrijders over het hoofd

Dat assistentiesystemen motorrijders niet altijd zien, wisten we. Uit recent onderzoek blijkt dat het probleem nog groter is dat we al dachten. Op andere auto's wordt in 96% van de gevallen correct gereageerd. Bij motoren ligt dat percentage op een schamele 59%, laat MotoPlus weten. Opdrachtgever voor de studie was het Connected Motorcycle Consortium. In een interview met de directeur van BMW Motorrad Nederland, Tom Crooijmans, vertellen we je later meer over dit samenwerkingsverband waar een aantal grote motorfabrikanten bij betrokken is.

MAG-actie Vaals afgelast

6
-
8
-
2022
Bron:
Beeld:
MAG media

Niet alleen motorrijders waren het oneens met de door de gemeente Vaals aangekondigde afsluitingen van de Epenerbaan en de Groenenweg. Ook buurgemeente Gulpen-Wittem kon zich er niet vinden. De gemeente daagde Vaals voor de rechter en won de zaak. De borden werden verwijderd en afgeplakt al voordat ze hun werk konden doen.

De MAG had eerder al besloten om op 21 augustus actie te gaan voeren in Vaals. Die actie gaat dus niet door: we gaan niet protesteren tegen een opgeheven afsluiting.

Meer weten? Lees MAGazine 179 (sept 2022).

MAG-actie Vaals

2
-
8
-
2022

MAG-actie Vaals
De gemeente Vaals besloot onlangs tot de proefafsluiting van een aantal populaire motorwegen, exclusief voor motorrijders. Dat gebeurde zonder onderbouwing en zonder overleg met buurgemeenten en andere belanghebbenden. Tijd voor actie, dus. Op zondag 21 augustus gaan we de beleidsmakers laten weten dat we het met deze afsluiting NIET eens zijn. Doe je mee? Laat weten dat je komt!

Effectief
We maken er nadrukkelijk een rustige, maar daarmee niet minder effectieve demonstratie van. Kom niet met open pijpen of zonder dB-killers en hou je rechterhand in bedwang. We hoeven niet te laten horen dat we er zijn. We laten zien dat we er zijn.

Programma volgt
Hoe de actie er precies uit gaat zien, beslissen we in de loop van de week van 8 augustus, inclusief de definitieve aanvangstijd.

Argumenten
De gemeente Vaals hoopt met de proefafsluiting overlast te verminderen, de verkeersveiligheid te verhogen en de natuur te beschermen. Hoezo? Uit pilots is vorig jaar gebleken dat afsluitingen exclusief voor motorrijders de overlast NIET verminderen, van verkeersonveiligheid is geen sprake en motoren stoten minder uit dan auto's. Bij een recente politiecontrole bleek bovendien dan 1 op de 3 auto's te veel geluid maakte. En dan wordt motorrijden verboden? Niet dus, als het aan ons ligt!

Motorfietsverkopen in de plus

14
-
7
-
2022
Bron:
Beeld:
MAG media

De motorfietsverkopen hebben onder het nieuws van dreigende wegafsluitingen niet te lijden: ten opzichte van de eerste helft van topjaar 2021 werden er in de eerste zes maanden van 2022 maar liefst 6,4 procent meer nieuwe motoren verkocht. Een groeiend deel van die verkopen zit 'm in het toenemende woon-werkverkeer op twee wielen: er is duidelijk een een steeds grotere behoefte aan individueel vervoer. Nu de NS door personeelstekorten minder treinen kan laten rijden en de files weer gestaag langer worden, zal die behoefte alleen nog maar groeien - en om onze eh, winters hoef je het echt niet meer te laten. Niet onbelangrijk: hoe meer motorrijders woon-werk rijden, hoe lastiger het wordt om wegen voor motorrijders af te sluiten.

Motorclub West-Friesland 50 jaar

23
-
6
-
2022
Bron:
Beeld:
Motorclub West-Friesland

Motorclub West-Friesland is een van de kleine negentig motorclubs die de MAG al jarenlang trouw ondersteunen. Deze clubs vergroten ons bereik en onze slagkracht, en waar nodig schakelen we de clubs in om ons bij te staan. Zo was de Motorclub West-Friesland betrokken bij onze flyeractie over het waterbedeffect van de afsluiting van de Zuiderdijk. Die afsluiting kwam er helaas, maar we zijn in afwachting van de behandeling van ons bezwaar door de bestuursrechter.

De clubleden van de jubilerende club werden op 11 juni getrakteerd op een 160 km lange rit door de regio, en op een receptie met goodiebag na afloop. En nu? "Op naar de volgende mijlpaal!", aldus voorzitter Kees Bot.