Nieuws

APK lost niets op, stelt verzekeraar

18
-
11
-
2021
Bron:
FEMA
Beeld:
Screenshot

De Franse motorverzekeraar Mutuelle des Motards bevestigde onlangs wat al eerder bekend was. Het bedrijf onderzocht 18.000 verzekeringsclaims over de periode 2016-2020. In slechts 0,4% van de gevallen kon de technische conditie van de motorfiets als oorzaak worden aangewezen. Een apk draagt dus feitelijk niets bij aan onze veiligheid, zeker als je weet dat versleten banden bij die 0,4% de belangrijkste schuldige waren: een apk verandert ook daar dus niets aan, op een paar uitzonderingen na.

Bigtwin Bikeshow succes!

8
-
11
-
2021
Bron:
MAG
Beeld:
MAG media

Wat was het geweldig om weer 's op een ouderwetse motorbeurs te zijn. Bigtwin waagde de gok, en met succes. Ondanks de verplichte coronacheck liep de Expo Houten dit weekend vol met motorrijders die er van alles te bekijken en te bespreken hadden. Natuurlijk was de MAG er ook. We noteerden heel wat nieuwe leden en lieten tal van bezoekers kennismaken met wat de MAG voor ze doet. Ben jij al lid, eigenlijk? Doen. Nu. Krijg je de kaatste twee maanden van 2021 van ons cadeau!

Posbank alleen in de weekenden dicht

4
-
11
-
2021
Beeld:
Katinka Brandenburg

De Veluwezoom, onder motorrijders vooral bekend door de Posbank, dreigde compleet dicht te gaan voor al het gemotoriseerde verkeer. Dat gaat niet door: de afsluiting gaat gelden voor de drukke weekenden en de snelheid gaat naar 30 km/u. De MAG was vanaf het begin bij de discussie betrokken, vooral om te voorkomen dat er voor motorrijders aparte regels zouden gaan gelden. Nu dat niet het geval is, ondernemen we geen verdere actie. In MAGazine 175 meer informatie over wat er allemaal gebeurde!

Lichtmasten Schinnen verhuisd

21
-
10
-
2021
Bron:
MAG
Beeld:
MAG media

Goed MAG-nieuws uit Limburg: langs de Nieuwe Nutherweg bij Schinnen werd twee jaar geleden een rijtje lichtmasten niet achter maar vóór de vangrail geplaatst. Niet te geloven, maar echt gebeurd - en het was nog een motorvriendelijke vangrail ook.... Omdat telefoneren en mailen alleen maar tot nieuwe ontwijkende reacties leidde, zijn we uiteindelijk met een ploeg motorrijders naar de plaats des onheils gereden. We bevestigden luchtbedden aan de lichtmasten en stapten met die actie naar de verantwoordelijke gedeputeerde van de provincie. Het heeft even geduurd, maar het werkte wel. De lichtmasten verhuizen nog dit jaar naar de overkant van de weg. De aanhouder wint! Voor het complete verhaal over de actie download je MAGazine 170.

Auto's veiliger voor motorrijders

21
-
10
-
2021
Beeld:
Paul Oor

MAG, KNMV en FEMA drongen er al in 2016 bij de RDW op aan er dat bij de typegoedkeuring van nieuwe auto's ook gekeken moet worden of de rijhulpsystemen motorfietsen altijd goed waarnemen. Dat bleek niet het geval, bijvoorbeeld als motorrijders dicht langs de rand van hun rijstrook reden. Inmiddels kreeg deze actie ook op Europees niveau vervolg: Euro NCAP, de organisatie waar fabrikanten hun nieuwe modellen kunnen laten testen, breidt de testprocedure per 2023 uit met op motorrijders gerichte scenario's. Goed nieuws!

Gladde bestrating in Maassluis

20
-
10
-
2021

Op de motor naar Maassluis? Doe bij regen heel kalm aan op de Marelstraat: op de geluiddempende klinkers die daar gelegd zijn ging deze week een motorrijder onderuit. Hij was in korte tijd de twaalfde al, liet een aanwonende weten. Bij en na een regenbui zijn de steentjes spekglad. We hebben de gemeente erop aangesproken en de regionale pers ingeschakeld. Vervangen van de verharding is geen kwestie van een paar dagen, dus voorlopig maar even heel kalm aan. Bovengenoemde motorrijder reed 15 km/u...

Pas op: bietencampagne!

20
-
10
-
2021
Bron:
MAG
Beeld:
MAG media

We zijn een beetje laat dit jaar, maar de bietencampagne is weer begonnen. Die jaarlijkse oogstpartij betekent een grotere kans op glibberige rommel op de weg in landbouwgebieden, en dat duurt nog tot begin volgend jaar. Zijn boeren verplicht om de weg schoon te houden? Moeten ze borden plaatsen? Wat doe je als je toch een glijer maakt? Klik op de link hieronder!