Nieuws

Motorclub West-Friesland 50 jaar

23
-
6
-
2022
Bron:
Beeld:
Motorclub West-Friesland

Motorclub West-Friesland is een van de kleine negentig motorclubs die de MAG al jarenlang trouw ondersteunen. Deze clubs vergroten ons bereik en onze slagkracht, en waar nodig schakelen we de clubs in om ons bij te staan. Zo was de Motorclub West-Friesland betrokken bij onze flyeractie over het waterbedeffect van de afsluiting van de Zuiderdijk. Die afsluiting kwam er helaas, maar we zijn in afwachting van de behandeling van ons bezwaar door de bestuursrechter.

De clubleden van de jubilerende club werden op 11 juni getrakteerd op een 160 km lange rit door de regio, en op een receptie met goodiebag na afloop. En nu? "Op naar de volgende mijlpaal!", aldus voorzitter Kees Bot.

Gedempt genieten

17
-
3
-
2022
Bron:
Beeld:
Heuvelland

Vriendelijk verzoek vanuit het Limburgse Heuvelland:

Op zondag 20 maart is het de Dag van de Motorrijder. Het ziet er naar uit dat het motorseizoen begint met stralend weer! Dat betekent dat er ook veel andere weggebruikers zullen zijn. In het Heuvelland zeggen we: deel de weg en iedereen wint! Dat is wat we bedoelen met #TeamHeuvelland. Samen genieten we het meest.

Heuvelland sluit zich hiermee net als DvdM-organisator KNMV aan bij de boodschap van Te luid geluid is uit: hou rekening met je omgeving. Dankjewel!


\In Frankrijk rijden tegen volgend jaar zo'n 450 aan voor- en achterzijde met radar uitgeruste, ongemarkeerde auto's rond.Hardrijders zijn daarmee eenvoudig vast te leggen. De door particuliere ondernemingen uitgebate auto's zijn veel vaker op de weg dan ongemarkeerde politieauto's, waardoor de pakkans snel toeneemt. Routes en inzettijden worden bepaald op basis van ongevalsstatistieken. Op radar-privé.fr is per departement te zien om welke auto's het op dit moment al gaat. Die kentekens kan je uit je hoofd gaan leren, maar je bent natuurlijk al te laat tegen de tijd dat je zo’n auto herkent. Je bent gewaarschuwd...

Snelheidscontroles België

18
-
2
-
2022
Bron:
Beeld:

In België regent het boetes voor snelheidsovertredingen. Het land staat vol met trajectcontroles. Vooral in Vlaanderen worden ze in ijltempo geïnstalleerd. Er zijn 225 trajectcontroles gepland, waarvan een groot aantal al geactiveerd is. Met de overige controlepunten gebeurt dat in de komende maanden. Voor Wallonië staan er ‘slechts’ 25 trajectcontroles op het programma, waarvan een deel nog aangelegd moet worden.

Hoewel in de afgelopen weken verscheidene nieuwe trajectcontroles werden geactiveerd, liet de federale politie het na om de gemeenten daarvan op de hoogte te brengen. Tegelijkertijd werden ook op veel plekken de waarschuwingsborden voor trajectcontroles verwijderd door het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer. Het gevolg was een enorme hoeveelheid boetes in sommige regio’s.

De trajectcontroles in Vlaanderen vind je hier. Klik hier voor de trajectcontroles in Wallonië.

Motorrijden is mediteren

10
-
2
-
2022
Beeld:
Beth Elliot Photography

Prachtig citaat van Hollywood-ster en singer-songwriter Kiefer Sutherland in het februarinummer van Gitarist: 'Ik geef niet om roem. Maar ik heb wel iets nodig om te ontspannen. Veel collega’s rijden motor, als een vorm van meditatie: je gaat dood als je daar niet volledig met je gedachten bij bent.'

Belgische motorrijders minder veilig

9
-
2
-
2022
Bron:
Beeld:
MAG media

Onze zuiderburen voelden zich het afgelopen jaar minder onveilig in het verkeer. Mooi nieuws, maar helaas gold het niet voor motorrijders: hun onveiligheidsgevoel steeg van 5,4 naar 6,1 op een schaal van 0 tot 9, volgens de Nationale  VerkeersONveiligheidsenquete van VIAS. We zijn benieuwd naar de details. Het rapport is opgevraagd.

Motorverkopen stijgen

8
-
2
-
2022
Bron:
Beeld:
Hugo Pinksterboer

Dat er voor een januarimaand wel heel veel motoren op de weg waren, is niemand ontgaan. De motorverkopen stegen vrolijk met het warme weer mee: in  januari gingen ze met 43% omhoog ten opzicht van een jaar eerder. In België liep het bijna even hard omhoog. Goed teken, dat besef dat januari inmiddels bij het motorseizoen hoort. Je kan hier prima het hele jaar door rijden. Echt. Voor de lol, maar zeker ook woon-werk. Lagere kosten, minder uitstoot, minder files, minder parkeerproblemen en vooral een bak meer plezier. Doen dus.

Geen afstand houden: straf en gebroken ribben

8
-
2
-
2022
Bron:
Beeld:
screenshot

Een motorrijder zat hem te dicht op de hielen, vond een zestigjarige automobilist, en hij trapte eens flink op de rem. Het leverde de motorrijder zes gebroken ribben op, en de automobilist een werkstraf van 180 uur, een half jaar cel voorwaardelijk en een ontzegging van de rijbevoegdheid van tien jaar. Helemaal fout, die automobilist. Maar omdat je nooit wat de bestuurder van de auto voor je gaat doen, bewust of onbewust, strafbaar of niet, ga je natuurlijk nooit vlak achter iemand rijden. Jouw letsel is altijd groter. Richtlijn? Bij 60 km/u 30 meter, bij 100 km/u 50 meter, enzovoort.

Meldpunt Rood licht in actie

28
-
1
-
2022
Bron:
MAG
Beeld:
Hugo Pinksterboer

Herkenbaar, toch? Iedereen is allang weg en jij staat al een kwartier voor rood. De MAG lost het voor je op. Geef de situatie door aan het MAG Meldpunt Rood licht. Vorig jaar ontvingen we  niet minder dan 70 meldingen. In 59 gevallen werden de detectielussen opnieuw afgesteld, zodat het licht daar ook voor jou weer groen wordt. Bij de meeste andere verkeerslichten was de afstelling in orde of kregen we bericht dat (delen van) het systeem binnenkort vervangen zouden worden.

Weten hoe het meldpunt werkt? Lees het interview met Peter 'Rood licht' Zuurbier!

Roodlichtmeldingen kan je ook doen als je nog geen MAG-lid bent - maar je laat toch niet alleen die andere motorrijders voor onze diensten opdraaien? Voor het geld hoef je het niet te laten, zie je op www.motorrijdersactiegroep.nl/lid-worden.

Motorverkopen opnieuw gestegen

5
-
1
-
2022
Beeld:
Paul Oor

Er werden vorig jaar niet minder dan 15.337 nieuwe motorfietsen verkocht. Dat is het hoogste verkoopaantal sinds 2008 en en bijna vijf procent meer dan dan in 2020. Belangrijkste oorzaak, volgens de vakhandel, is de toenemende behoefte aan individueel vervoer. De motorfiets niet alleen als recreatief vervoer, maar als onderdeel van de mobiliteitsmix. We roepen het al jaren. De dealerverkoop van gebruikte motoren vertoonde een lichte stijging, de particuliere verkoop daalde iets.

Eerste lawaaiflitspaal staat in Frankrijk

4
-
1
-
2022
Bron:
Beeld:
Paul Oor

Frankrijk heeft de primeur van de eerste lawaaiflitspaal, zo laat de Telegraaf vanochtend weten. Los van de gebruikelijke stemmingmakerij in het artikel ontbreekt informatie over wat dan straks 'te veel geluid' zou zijn. De vraag is of ze dat in Frankrijk al weten: er zijn geen normen voor het geluid dat een passerend voertuig mag maken. We nemen contact op met onze Franse collega's, Les Motards en Colere. Later meer!